Ullevålseter

Servering siden 1927

Vi har fått ny brusautomat

Vi har gleden av å medele at vi har fått en splitter ny brusautomat. Den er plassert på sin faste plass ute på verandaen. Her er det mulig å kjøpe forfriskninger til alle døgnets tider ved bruk av bankkort. Den er fylt med Pepsi Max, Solo, Solo Super og Farris.

Dato: 31.12.2020

Ullevålseter har fått hjertestarter i gave fra LHLs Hjertefond

Ullevålseter har nå fått på plass en hjertestarter som står utendørs i varmeskap hele året. Den er tilgjengelig for alle, og er lokalisert på verandaen til venstre for hovedinngangen. Skapet overvåkes via GSM nettet slik at den alltid vil være klar.

Vi skal selv i løpet av juni delta på førstehjelpskurs med Norsk Førstehjelp, noe vi generelt anbefaler flere å delta på. Les mer om kursene her: https://www.norskforstehjelp.no/kurs

8-10 nordmenn får daglig hjertestans utenfor sykehus. Kun 15 % overlever. Hvis du starter med hjerte- og lungeredning før ambulansen kommer og gir et strømstøt fra en hjertestartere i løpet av de første tre minuttene, så øker sannsynligheten for å overleve med opptil 75 %.

LHL Førstehjelp og Norsk Førstehjelp startet LHL Hjertefond i 2019. Målet er å bidra til at flere overlever ved en hjertestans. LHLs Hjertefond utplasserer hjertestartere, overvåkede varmeskap og gir opplæring i førstehjelp til steder der hvor folk er fysisk aktive. Carl-Erik Torp er deres gode ambassadør. Han har selv hatt hjertestans og blitt reddet av hjertestarter og førstehjelpspersonell. Les mer om LHLs hjertefond her: https://www.lhl.no/hjertefond/

Dato: 13.05.2020

Avbildet: Terje M. Halvorsen fra Norsk Førstehjelp og John Olav Nicholson fra LHL

Ullevål Gård og en gammel seter - Ullevålseter

Ullevålseter var opprinnelig en seter tilhørende Ullevål gård, som engang lå der Ullevål sykehus ligger den dag i dag. I 1737 ble stedet en husmannsplass med fast bosetning. I 1923 kjøpte Christiania kommune plassen og skogen rundt. Hele eiendommen var på 4.123 dekar.
Ullevålseter har siden 1927 vært drevet som serveringsted av en og samme familie.

Gerd og Reidar Otto har vært bestyrere i 60 år. Før dem igjen drev Reidar Ottos foreldre Paul og Emma serveringstedet. I dag er det enda en ny generasjon med Ullevålseter som står bak roret. Samme familie og samme ønske om å gi turgåere fra fjern og nær en ordentlig god opplevelse, og ikke minst godt bakverk.

Selv om familie har væt den samme, har endringer skjedd gjennom årenes løp. Samtidig som Paul og Emma flyttet inn, ble Gamlestua bygd. Men det viste seg at det ikke var nok med bare en peisestue. Ullevålseter hadde blitt et populært stopp i skogen, så ett tiår senere i 1936 ble den nyere peisestua oppført. Det har senere vært ombygninger i 1958, 1962 og 1967. I 1936 ble det anlagt vei fra Hammeren og i 1963 ble lysløypa til Sognsvann åpnet, som senere i 1976 ble forlenget til Frognerseteren.

I dag er Ullevålseter er et knutepunkt i Nordmarka med turveier, skiløyper og stier. Ta gjerne turen og opplev det som tusenvis av mennesker igjennom hundre år allerede har følt på. Vi er klare for ditt besøk.

Nå som før: Vi ønsker alle velkommen til oss!

Ullevålseter Skijumping – et årlig hopprenn

Gjennomtidene har Ullevålseter vært et sted for sportslige aktiviteter, både sommer som vinter. På det meste lå det fire hoppbakker i bakkene vest for setra, hyppig brukt av Reidar Otto og andre aktive sjeler. Gjennom 40 – 60 tallet ble det kjørt lastebillass med folk fra byen som kom for å hoppe i Ullevålseterbakkene. Dessverre ble anlegget revet og bakken lå død i mange år.

Men ikke nå lenger, Pål Anders Ullevålseter sørger hvert år for å arrangere et årlig hopprenn. Her hoppes det med alt fra slalåmski til gamle og nye hoppski, og morsomt er det.